joi, 28 octombrie 2010

Românul şi…protestul , vaca şi baletul

Am asistat zilele trecute la marşuri de protest , aşa cum au anunţat liderii de sindicat şi la alte acţiuni ale bugetarilor. În urma discuţiilor purtate între liderii de sindicat ( trădători) şi Guvernul României ( trădători de neam şi ţară) nu s-a ajuns la nici un punct comun privind grila de salarizare pe 2011.Aşadar sindicatele au decis reluarea protestelor.
Aşadar ieri 27.10.2010 a avut loc un protest de amplaore menit să atragă atenţia că în această ţară se moare de foame. Cu o seară înainte de sosirea “protestatarilor” ( turiştilor) la Bucureşti mai multe firme care asigurau transportul erau informate că îşi vor pierde licenţa dacă aduc “ protestatarii” la Bucureşti.
Ajunsi la Bucureşti “ nemulţumiţii” se adună în Piaţa Victoriei şi încep scandările anti-Boc şi Băsescu. Cu pancarde , fluiere şi alte steaguri pe două beţe ei se gândesc că este modul cel mai efficient de a atrage atenţia. În timpul manifestaţiilor paşnice , între jandarmi şi un grup de personae porneşte un mic scandal. Se trage de gardurile jandarmeriei , se împart pumni, picioare, tot acest dans sfârşindu-se cu arestarea “instigatorilor”. Tot în acest timp LIDERII DE SINDICAT se leapăda de acei oameni care şi-au pierdut cumpătul spunând că ei nu au legătură cu mitingul şi că sunt doar instigatori. Arestarea “huliganilor” aduce calmul iar turiştii veniţi din cele mai îndepărtate colţuri ale ţării îşi continuă în linişte suflatul în fluiere.
Un miting are menirea de a schimba ceva, de obicei în bine. La noi lururile stau absolut invers. Această adunare populară nu poate să se numească protest sau miting. Eventual înca un dans al pinguinului ar fi schimbat în bine abilităţile de dansatori ai celor care îl dansau… dar nimic mai mult. Cu astfel de oameni se pot strânge şi 900000 de oameni că tot aşa va rămâne, nimic nu se va schimba. În altă ordine de idei, marea adunare este una penibilă care nu şi-a atins scopul. Bineînţeles că nu îşi va atinge scopul decât atunci când cei de la putere vor simţi cu adevărat că li se clatină scaunul şi că pot pica pradă poporului nemulţumit. Asta înseamnă ca mitingul să fie asemenea unui miting grecesc.
Acestea fiind spuse nu pot decât să îmi exprim compătimirea faţă de cei care protestează şi sa le transmit LIDERILOR DE SINDICAT că mi-e silă de ei şi că împreună cu toate partidele actuale ar trebui executaţi prin spânzurare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu