joi, 16 septembrie 2010

Incepe nebunia

Si iata ca la ce ne-am asteptat cu totii a inceput, "a inceput nebunia". Din cauza reducerilor salariale cu 25% ( + sporuri taiate), angajatii Spitalului Judetean Braila au ajuns in pragul disperarii. Vine toamna, creste pretul intretinerii, copiiilor le trebuie rechizite, haine, uniforma pentru scoala, preturile la mancare cresc si salarile scad. Iata realitatatea cu care se confrunta majoritatea populatiei din Romania in anul 2010.
Cu niste masuri luate abuziv, politicienii dau dovada ca inima lor a ramas la " Omul de Tinichea", sau ce le pasa lor cand ei au averi impresionante...
Totul a inceput marti la Spitalul Judetean din Braila cand mai multe cadre medicale au participat la un protest spontan impotriva conducerii spitalului. Acestia erau nemultumiti de nivelul scazut de trai si de faptul ca in lunile urmatoare se vor face disponibilizari masive in randul angajatilor. Au fortat usa de intrare de la conducerea spitalului, dar in zadar, au dat peste angajatii firmei de paza.
Marti s-au reluat protestele, de aceasta data numarul angajatilor fiind mai mare. La fel se incearca sa se intre in spital. Dupa o serie de pumni , picioare, imbranceli si celebrele gaze lacrimogene medicii reusesc sa intre in unitatea medicala. De acolo sunt evacuati afara cu o serie noua de gaze lacrimogene + interventia fortelor de oridine ale politiei. Totul se termina cu cateva arestari, dar raman urmele. Zeci de pacienti sunt scosi si mutati in alta parte din cauza spray-ului lacrimogen dat din abunenta.
In urma celor intamplate nu pot sa nu imi exprim indignarea fata de coeficientul de intelgienta pe care il au cei care sunt platiti din banii medicilor pentru a asigura paza spitalului.
Coeficientul lor sub unitar nu le-a permis sa invete prea multa carte ( de aceea lucreaza la o firma de paza) , nesimtirea lor este peste masura ( cum iti permiti sa impingi un om care salveaza vieti, si care are mai multa scoala de cat are toata familia ta la un loc?), iar interventia lor brutala lasa de dorit ( SUNT MEDICI NU HULIGANI).
Cum era de astepta aceeasi nesimtire crasa si din partea Politiei. In urma imaginilor filmate, in urma marturiilor angajatilor spitalului s-a dovedit clar ca interventia firmei de paza a fost una abuziva. Fiind mana in mana Politia si firma de paza se subintelege ca firma de paza nu va primi nici o mustrare si asa s-a intamplat.
Raman urmatoarele intrebari de pus:
1. Cu ei ce ati avut, si ei sunt huligani?
2. Mamele voastre nu v-au invatat ca nu impingi si nu lovesti o femeie?
3. Pana cand vom mai suporta atatea abuzuri din partea statului roman?
4. Este oare acesta inceputul unui "razboi civil"?
5. Pentru ce au murit atatia oameni in Decembrie `89? ca sa ajungem un stat polietenesc in care dreptul la libera exprimare este interzis?
6. De cand atunci cand ceri explicatii ti-se baga pumnul in gura de niste inculti cu 8 clase?
7. De ce nu se ia nici o masura?
8. Care este viitorul acestei tari?
Cei care binevoiesc a imi raspunde la intrebari, pot sa imi lase mai jos un mesaj.

3 comentarii:

  1. Dupa parerea mea este un articol interesant.Ar trebui gandit si dezvoltat deoarece nu o sa mai suportam mult abuzuriile statului roman.Buna intrebarea a 2-a cum iti permiti sa impingi sau sa lovesti o femeie mai ales care iti poate salva viata in caz ca tu patesti ceva...DA deci ar trebui sa spun parerea mea fata de acesti paznici "ciobani"Duceti-va la stana si dati in lupi si in oi nu in cadre medicale care nu ar trebui sa va sufere aceste gesturi animale...TRIST suntem intr-o tara frumoasa care din pacate devine tot mai trista si tot mai josnica in mare parte din cauza statului roman si a altor "ciobani" de genul asta... ScRuM BV

    RăspundețiȘtergere
  2. @anonim: imi pare rau dar chiar jignesti ciobanii!:( Razvan, articolul e intr-adevar un strigat de alarma...trist! cred ca lucrurile totusi se vor schimba!ceva trebuie sa se intample doar ca trebuie sa se "coaca" momentul pe deplin!

    RăspundețiȘtergere
  3. Adevarul trist e ca astia ce detin puterea, abuzeaza. Aici ii vorba de politisti si de cei de la firmele de paza. Au impresia ca ei fac legea, ca li se cuvine tot, ca pot face ce vor. Daca stam sa ne gandim, poate pe majoritatea astia ne considera huligani, te lovesc si iti dau amenzi aproape pentru orice. Nimeni nu mai are voie sa zica nimic, cred ca sunt mai presus ca ceilalti oameni, ,"tu taci, ca tu nu stii nimic". Vor, nu vor, majoritatea se supun, ca asta-i Romania. Refuz sa cred ca cei din politica nu vad realitatea, dar sunt pasivi, ei au tot ce le trebuie, doar nu-s prosti sa le pese si de restu. Tara asta se duce de rapa si asta numai din cauza celor care nu stiu sa o conduca si ce ii cel mai dureros, nu le pasa de poporul roman.

    RăspundețiȘtergere