sâmbătă, 28 august 2010

Cea mai proastă meserie este la Jandarmerie: Articolul 1 din Constituţie, “xenofob” la meciul Dinamo- U Cluj

Jandarmii nu au permis introducerea pe stadionul din Ştefan cel Mare a unui banner pe care era inscripţionat articolul 1 din Constituţia României: ” România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil”. Mesajul a fost confecţionat de către membri galeriilor dinamoviste şi clujene şi se dorea a fi afişat în cele două peluze din “groapă” în timpul meciului Dinamo – Universitate Cluj care are loc vineri de la ora 20.30.

Lideri ai celor două galerii au stabilit să confecţioneze în comun un mesaj cu textul primului articol din Constituţia României, pentru a-l afişa în timpul meciului de vineri. Comisia formată din jandarmi, care aprobă toate mesajele galeriilor înainte de meciuri, a decis că mesajul respectiv este “xenofob” şi a interzis introducerea acestuia pe stadionul Ştefan cel Mare.

Jandarmeria Română a dovedit încă o dată faptul că este o instituţie învechită şi este parazitată de cadre fără educaţie, obtuze şi predispuse la violenţă. Înfiinţată iniţial pentru a asigura paza la sate, după modelul Jandarmeriei franceze, instituţia a devenit în perioada interbelică principala forţă paramilitară folosită de guverne împotriva oponenţilor politici, fiind înregistrate nu puţine cazuri de asasinate politice ale ofiţerilor Jandarmeriei Române, sub comanda politică. După Revoluţie, Jandarmeria a trecut printr-un aşa zis proces de reformare, limitându-se la paza stadioanelor şi a diferitelor obiective, dar şi prin acţiuni de supraveghere “în civil” prin agenţi înarmaţi cu burţi şi borsete, a diferitelor mitinguri şi proteste autorizate.

Sursa: Napocanews

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu